3 Temmuz 2012 Salı

Oyunun ayirt edici ozellikleri

-Oyun oynamak eglencelidir. Cocuklar oyun oynayarak sizinle iletisime gecmeye baslar. Bazen oyun bittiginde ne yapacaklarini bilemezler. Ama seansin sonunda cocuklar genellikle mutludur. Cunku oyun oynamak eglencelidir ve cocuklar bu yuzden geri donmek isterler.
-Oyun gercek disidir.Cocuk oyunda super kahramanda olabilir, bebegini oldurebilir de. Ama bu demek degilki cocuk siddete egimli ve diger cocuklardan cok farkli.Cocuk, oyun dunyasinin sinirsizligini kullanmakta ozgurdur.
-Oyun esnektir. Cocuk butun hayal dunyasini ortaya koyar. Bazen oyuncaga bile gerek yoktur. Cocugun hayal dunyasi  oyun oynamak icin yeterlidir.
-Oyun aktiftir. Cocuk bir oyundan digerine gecebilir. Cocugun hayal dunyasi icinde oradan oraya savrulabiliriz.
-Oyun tatmin edicidir. Cocuklar oyunla dunyayi yani gercekligi manipule etmeyi ogrenirler. Boylelikle ihtiyaclari karsilanir.
-Oyun gonulluluk uzerine kuruludur. Bir cocuga zorla istemedigi bir oyunu oynatamazsiniz. Ama mutlaka oynamak isteyecegi bir oyun olacaktir. Bunun da cocugun ic dunyasinda bir anlami vardir.
Asli Cennet Yalim

3 yorum:

  1. merhaba aslı abla.. ben merve .. sana birkac sey sormak istiyorum lütfen lütfen bana ulasırmısın http://www.facebook.com/Msakaci107

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Merve. Bana mailimden ulasabilirsin. asliovacik@gmail.com

    YanıtlaSil